Risktvåan i Stockholm
Halkbana Stockholm

Hos oss på Globens Trafikskola kan du enkelt boka halkbana i Stockholm. Risktvåan, där halkbanan ingår, börjar med en teoretisk genomgång och diskussion av de situationer som kan uppstå. Eleven kommer därefter att få praktisera körning på halkbana och känna på hur fordonet reagerar på olika slags underlag och förutsättningar.

Risktvåan, inklusive körning på halkbana, är cirka fyra timmar lång och omfattar mänskligt beteende, bilens beteende och körning under särskilda förhållanden.

När du genomgår risktvåan är målsättningen att du ska få praktisera bilkörning och på det viset lära dig att undvika farliga situationer som kan uppstå i trafiken. I detta ingår att prova på att köra bil på halt väglag, på en noga utarbetad halkbana.

Målsättning med halkbana i Stockholm

En grundläggande målsättning med risktvåan och körning på halkbana i Stockholm är att öka elevens förståelse för risker i trafiken, som körning på halt väglag eller andra svåra förhållanden.

Detta uppnår vi genom att eleven får prova på risksituationer under kontrollerade former. På halkbanan kan vi skapa en upplevelse och en konkret förståelse för svårigheterna som bara är möjlig genom praktiska erfarenheter.

Utbildningen är obligatorisk för B-körkort och är giltig i fem år. 

2190:- Gnesta Halkbana(inkl. transport)    (ord pris 2499:-)

Betala gärna via vårt Bankgiro Nr: 330-2189 ellervia Swish Nr: 1236948269. Vi erbjuder även en avbetalningsplan via Resurs Bank. Räntefri avbetalning upp till 24 månader.

Er bokning blir bindande så snart den bekräftas muntligt eller via hemsidan. Avbokning eller ändringar får ske senast dagen innan kl 13:00.

OBS! Vi tar ej emot kontanter pga säkerhetsskäl.